Gemiddeld zijn de voedselprijzen over de afgelopen twaalf maanden met 29% gestegen. Daarmee bevinden ze zich nog maar 3% onder de piek die in 2008 werd opgetekend.

Het zijn vooral de inwoners van de ontwikkelingslanden die het hardst worden getroffen door de prijsstijgingen, want die besteden vaak de helft van hun inkomen aan voeding.

President Robert Zoellick is van mening dat het duurder worden van het voedsel momenteel de grootste uitdaging is waar de wereld mee wordt geconfronteerd. Sinds juni van vorig jaar zouden 44 miljoen mensen onder armoedegrens zijn beland.

Gemiddeld zijn de voedselprijzen over de afgelopen twaalf maanden met 29% gestegen. Daarmee bevinden ze zich nog maar 3% onder de piek die in 2008 werd opgetekend. Het zijn vooral de inwoners van de ontwikkelingslanden die het hardst worden getroffen door de prijsstijgingen, want die besteden vaak de helft van hun inkomen aan voeding. President Robert Zoellick is van mening dat het duurder worden van het voedsel momenteel de grootste uitdaging is waar de wereld mee wordt geconfronteerd. Sinds juni van vorig jaar zouden 44 miljoen mensen onder armoedegrens zijn beland.