De prijzen bevinden zich nu boven het niveau van 2008, toen prijsstijgingen in alle delen van de wereld voedselrellen uitlokten in landen als Egypte en Haïti. De cijfers over de evolutie van de voedselprijzen zijn afkomstig van de Verenigde Naties.

Een index bestaande uit 55 voedselprijzen, opgesteld door de Food and Agriculture Organization, is gestegen tot 241,70, tegenover een vorige piek op 213,50 in juni 2008.

De suikerprijs steeg al voor het derde jaar op rij in 2010, de stijging in de graanprijs was de grootste in vier jaar. Volgens de FAO kunnen de voedingsprijzen blijven stijgen tenzij de wereldgraanoogst dit jaar hoger dan verwacht uitkomt. Als de oogsten in Zuid-Amerika meevallen, zijn fors hogere prijzen mogelijk.

De prijzen bevinden zich nu boven het niveau van 2008, toen prijsstijgingen in alle delen van de wereld voedselrellen uitlokten in landen als Egypte en Haïti. De cijfers over de evolutie van de voedselprijzen zijn afkomstig van de Verenigde Naties. Een index bestaande uit 55 voedselprijzen, opgesteld door de Food and Agriculture Organization, is gestegen tot 241,70, tegenover een vorige piek op 213,50 in juni 2008. De suikerprijs steeg al voor het derde jaar op rij in 2010, de stijging in de graanprijs was de grootste in vier jaar. Volgens de FAO kunnen de voedingsprijzen blijven stijgen tenzij de wereldgraanoogst dit jaar hoger dan verwacht uitkomt. Als de oogsten in Zuid-Amerika meevallen, zijn fors hogere prijzen mogelijk.