Een aantal landen zowel in Azië als in Afrika zijn volop bezig om suikervoorraden op te bouwen, met de bedoeling om aan de toekomstige vraag te kunnen voldoen. Daardoor blijft de suikerprijs ondersteund.

De voedselinflatie zal zodoende niet snel verdwijnen, aldus Winney. Hij verwacht namelijk dat ook granen en andere soft commodities te lijden gaan hebben van een hogere vraag dan aanbod.

Vijay Iyengar, managing director bij Agrocorp International Pte, is het daar mee eens. Hij verwacht dat de overheden weinig andere keuzemogelijkheden gaan hebben dan de voedselvoorziening veilig te stellen via het aanleggen van voorraden.

Een aantal landen zowel in Azië als in Afrika zijn volop bezig om suikervoorraden op te bouwen, met de bedoeling om aan de toekomstige vraag te kunnen voldoen. Daardoor blijft de suikerprijs ondersteund. De voedselinflatie zal zodoende niet snel verdwijnen, aldus Winney. Hij verwacht namelijk dat ook granen en andere soft commodities te lijden gaan hebben van een hogere vraag dan aanbod. Vijay Iyengar, managing director bij Agrocorp International Pte, is het daar mee eens. Hij verwacht dat de overheden weinig andere keuzemogelijkheden gaan hebben dan de voedselvoorziening veilig te stellen via het aanleggen van voorraden.