Chief Executive Officer Sunny Verghese van Olam International, één van de grootste voedselhandelaren in de wereld, is het daar echter niet mee eens. Hij weigert elke verantwoordelijkheid voor de stijging van de voedselprijzen.

De overheden moeten betrouwen op voedselhandelaren om de bevoorrading van soft commodities te verzekeren, aldus Verghese. Zij beschikken namelijk over de ervaring om de situatie op de markt op de juiste manier in te schatten.

Volgens de Wereldbank zijn 44 miljoen mensen in de armoede beland als gevolg van voedseltekorten. Verghese is van mening dat de overheden veel te weinig geleerd hebben van de vorige voedselcrisis uit 2008.

Chief Executive Officer Sunny Verghese van Olam International, één van de grootste voedselhandelaren in de wereld, is het daar echter niet mee eens. Hij weigert elke verantwoordelijkheid voor de stijging van de voedselprijzen. De overheden moeten betrouwen op voedselhandelaren om de bevoorrading van soft commodities te verzekeren, aldus Verghese. Zij beschikken namelijk over de ervaring om de situatie op de markt op de juiste manier in te schatten. Volgens de Wereldbank zijn 44 miljoen mensen in de armoede beland als gevolg van voedseltekorten. Verghese is van mening dat de overheden veel te weinig geleerd hebben van de vorige voedselcrisis uit 2008.