Hierbij dient echter rekening te worden gehouden met het feit dat een groot deel van de Aziaten met minder dan 2 dollar per dag moet rondkomen. Duurder voedsel dreigt dan een regelrechte ramp te worden.

Verschillende landen moeten op grote schaal soft commodities zoals graan en rijst inkopen, waardoor ze dieper in de schulden dreigen te raken. Het alternatief is echter weinig benijdenswaardig.

In 2010 spendeerden landen met tekort aan basisvoedsel minstens 1000 miljard dollar aan import, waarbij de armste landen tot 20% meer moesten betalen voor soft commodities. Deze situatie dreigt explosief te worden.

Hierbij dient echter rekening te worden gehouden met het feit dat een groot deel van de Aziaten met minder dan 2 dollar per dag moet rondkomen. Duurder voedsel dreigt dan een regelrechte ramp te worden. Verschillende landen moeten op grote schaal soft commodities zoals graan en rijst inkopen, waardoor ze dieper in de schulden dreigen te raken. Het alternatief is echter weinig benijdenswaardig. In 2010 spendeerden landen met tekort aan basisvoedsel minstens 1000 miljard dollar aan import, waarbij de armste landen tot 20% meer moesten betalen voor soft commodities. Deze situatie dreigt explosief te worden.