De voedingsprijzen wogen namelijk minder sterk op de Chinese inflatie dan algemeen was verwacht. Lu Ting, in Hong Kong econoom voor Bank of America Merrill Lynch, analyseerde de evolutie van de voedingsprijzen.

Die stegen in hun totaal in januari met 10,30%, terwijl de groenteprijzen 2% stegen, de fruitprijzen met 35% en de graanprijzen met 15%. De niet-voedingsprijzen stegen slechts met 2,50% in vergelijking met vorig jaar.

Zowel JPMorgan Chase & Co. als Morgan Stanley verwachten dat de People's Bank of China in de komende maanden haar basisrente verschillende keren gaat verhogen. Een verhoging tot 1 tot 2% wordt waarschijnlijk geacht.

De voedingsprijzen wogen namelijk minder sterk op de Chinese inflatie dan algemeen was verwacht. Lu Ting, in Hong Kong econoom voor Bank of America Merrill Lynch, analyseerde de evolutie van de voedingsprijzen. Die stegen in hun totaal in januari met 10,30%, terwijl de groenteprijzen 2% stegen, de fruitprijzen met 35% en de graanprijzen met 15%. De niet-voedingsprijzen stegen slechts met 2,50% in vergelijking met vorig jaar. Zowel JPMorgan Chase & Co. als Morgan Stanley verwachten dat de People's Bank of China in de komende maanden haar basisrente verschillende keren gaat verhogen. Een verhoging tot 1 tot 2% wordt waarschijnlijk geacht.