Wie gelooft dat de stijging van de voedselprijzen neerkomt op een ramp, mag zich de borst nat maken. Misschien zien we nog maar het tipje van de ijsberg, want als gevolg van de opwarming van de aarde wordt grote landbouwgebieden met extreme weersomstandigheden geconfronteerd.

Zowel in grote delen van de Verenigde Staten als in Brazilië (een belangrijke koffieproducent) is het kurkdroog. In de VS hebben 142 steden eerder dit jaar noodgedwongen het water geratsoeneerd. De voedingsprijzen kunnen tegen het einde van dit decennium verdubbelen en dat zal onvermijdelijk tot inflatie aanleiding geven.

Wie gelooft dat de stijging van de voedselprijzen neerkomt op een ramp, mag zich de borst nat maken. Misschien zien we nog maar het tipje van de ijsberg, want als gevolg van de opwarming van de aarde wordt grote landbouwgebieden met extreme weersomstandigheden geconfronteerd. Zowel in grote delen van de Verenigde Staten als in Brazilië (een belangrijke koffieproducent) is het kurkdroog. In de VS hebben 142 steden eerder dit jaar noodgedwongen het water geratsoeneerd. De voedingsprijzen kunnen tegen het einde van dit decennium verdubbelen en dat zal onvermijdelijk tot inflatie aanleiding geven.