De Russen hebben weliswaar hun voorzorgen getroffen door andere leveranciers te zoeken, maar die aanvoer zal ongetwijfeld niet volstaan om de weggevallen import te compenseren. Dat betekent dat het land een moeilijke periode tegemoet kan gaan,

hoewel president Poetin nog altijd blaakt van zelfvertrouwen.

Robert Kahn, senior fellow international economics bij de Council on Foreign Relations in Washington, is van mening dat de Russische president zich onmogelijk een langere periode van duurdere groenten, fruit en andere levensmiddelen kan veroorloven. In dat geval kan de inflatie in Rusland namelijk tot ontoelaatbare hoogtes stijgen.

De Russen hebben weliswaar hun voorzorgen getroffen door andere leveranciers te zoeken, maar die aanvoer zal ongetwijfeld niet volstaan om de weggevallen import te compenseren. Dat betekent dat het land een moeilijke periode tegemoet kan gaan, hoewel president Poetin nog altijd blaakt van zelfvertrouwen. Robert Kahn, senior fellow international economics bij de Council on Foreign Relations in Washington, is van mening dat de Russische president zich onmogelijk een langere periode van duurdere groenten, fruit en andere levensmiddelen kan veroorloven. In dat geval kan de inflatie in Rusland namelijk tot ontoelaatbare hoogtes stijgen.