Integendeel zelfs, inmiddels is de deflatie in opmars en dat is eigenlijk een nog ergere plaag dan de inflatie. Maar misschien is vooralsnog inflatie op komst, maar dan uit een onverwachte hoek. Voedingsinflatie dreigt namelijk het inflatieniveau door het plafond te jagen.

Als gevolg van de klimatologische omstandigheden vallen de oogsten van een aantal landbouwproducten tegen, wat zich vertaalt in soms vrij forse prijsstijgingen. De CRB/BLS Spot Foodstuffs Index is de afgelopen weken fors gestegen en deze stijging lijkt zich verder door te zetten.

Integendeel zelfs, inmiddels is de deflatie in opmars en dat is eigenlijk een nog ergere plaag dan de inflatie. Maar misschien is vooralsnog inflatie op komst, maar dan uit een onverwachte hoek. Voedingsinflatie dreigt namelijk het inflatieniveau door het plafond te jagen. Als gevolg van de klimatologische omstandigheden vallen de oogsten van een aantal landbouwproducten tegen, wat zich vertaalt in soms vrij forse prijsstijgingen. De CRB/BLS Spot Foodstuffs Index is de afgelopen weken fors gestegen en deze stijging lijkt zich verder door te zetten.