De oorzaken van het duurder worden van veel voedingsproducten is bekend: de droogte die grote delen van het grondgebied van de Verenigde Staten teistert, heeft de oogsten van een aantal producten drastisch gereduceerd. Met als gevolg dat de prijzen door het dak zijn gevlogen.

De prijs voor een gemiddeld ontbijt in de VS is sinds het derde kwartaal van vorig jaar, ongeveer een jaar geleden dus, met zowat een kwart gestegen. Maar niet alleen het ontbijt is duurder geworden, ook voor hun andere maaltijden moeten de Amerikanen meer betalen en dat terwijl de lonen nauwelijks stijgen.

De oorzaken van het duurder worden van veel voedingsproducten is bekend: de droogte die grote delen van het grondgebied van de Verenigde Staten teistert, heeft de oogsten van een aantal producten drastisch gereduceerd. Met als gevolg dat de prijzen door het dak zijn gevlogen. De prijs voor een gemiddeld ontbijt in de VS is sinds het derde kwartaal van vorig jaar, ongeveer een jaar geleden dus, met zowat een kwart gestegen. Maar niet alleen het ontbijt is duurder geworden, ook voor hun andere maaltijden moeten de Amerikanen meer betalen en dat terwijl de lonen nauwelijks stijgen.