Vodafone, de grootste mobiele operator ter wereld, heeft bevestigd dat gesprekken lopen over een mogelijke overname van Cable & Wireless Worldwide. Dit aandeel stijgt bijna 30% op de beurs van Londen. Dit waardeert de groep op 700 miljoen Britse pond, een prijs die ook werd vermeld in de weekendeditie van de Sunday Times.

Cable & Wireless Worldwide, dat in 2010 werd afgesplitst van Cable & Wireless plc, heeft een ontgoochelende beursstart achter de rug, waarbij het driekwart van zijn waarde verloor. Dit betekent een grote kans voor Britse (en internationale) operatoren zoals Vodafone en Telefonica O2. Via een overname kunnen zij de hand leggen op het grootste glasvezelnetwerk in het Verenigd Koninkrijk. Cable & Wireless is ook eigenaar van een internationaal kabelnetwerk van maar liefst 425.000 kilometer lengte dat de Atlantische kusten verbindt met China en West-Afrika. Een biedstrijd zit eraan te komen, aangezien ook private equity groepen geïnteresseerd zijn in een overname.

Cédric Boitte

Vodafone, de grootste mobiele operator ter wereld, heeft bevestigd dat gesprekken lopen over een mogelijke overname van Cable & Wireless Worldwide. Dit aandeel stijgt bijna 30% op de beurs van Londen. Dit waardeert de groep op 700 miljoen Britse pond, een prijs die ook werd vermeld in de weekendeditie van de Sunday Times.Cable & Wireless Worldwide, dat in 2010 werd afgesplitst van Cable & Wireless plc, heeft een ontgoochelende beursstart achter de rug, waarbij het driekwart van zijn waarde verloor. Dit betekent een grote kans voor Britse (en internationale) operatoren zoals Vodafone en Telefonica O2. Via een overname kunnen zij de hand leggen op het grootste glasvezelnetwerk in het Verenigd Koninkrijk. Cable & Wireless is ook eigenaar van een internationaal kabelnetwerk van maar liefst 425.000 kilometer lengte dat de Atlantische kusten verbindt met China en West-Afrika. Een biedstrijd zit eraan te komen, aangezien ook private equity groepen geïnteresseerd zijn in een overname.Cédric Boitte