De aandelen hebben goed gepresteerd met een rendement, inclusief dividend, van 28% (sinds het begin van het jaar). De MSCI European Telecom Index steeg met 8%.

Hoewel de aankoop van Kabel Deutschland voor EUR 10 miljard substantiële kansen heeft gecreëerd voor synergie, laat deze deal ook zien dat dit soort draadloze spelers als Vodafone mogelijk weinig kansen heeft om op zichzelf te groeien.

Telecomaanbieders leiden onder dalende consumentenuitgaven in de Europese economie en de hoge investering die is gedaan voor 4G. Daarnaast liggen de roaming en mobiele gebruikscijfers onder druk.

Per 1 juli wordt er verder gesneden in de Europese roamingtarieven en de tarieven zullen ook in 2014 blijven dalen.

Mobiele providers hebben ook in toenemende mate last van concurrentie van exploitanten van vaste lijnen. Zo zullen bijvoorbeeld UPC en Ziggo meer mobiele diensten aanbieden aan klanten via hun WiFi-routers.

In een markt die mogelijk verdriedubbelt of zelfs verviervoudigt, zal de infrastructuur van breedband van toenemend belang zijn.

Gezien de sterke performance van Vodafone, geloven de analisten van ABN Amro dat het tijd wordt om wat winst te nemen. De aandelen handelen nu tegen een koers-winstverhouding van 11,6x.

Dat komt overeen met het gemiddelde van de sector.

De vooruitzichten voor de mobiele telecomaanbieders zullen uitdagend blijven in de komende jaren.

Een positieve stimulans voor het aandeel zou de verkoop van het belang in Verizon Wireless zijn. Vodafone heeft een belang van 45%. Het belang wordt gewaardeerd op USD 75 miljard, ongeveer de helft van de totale marktkapitalisatie van Vodafone.

De aandelen hebben goed gepresteerd met een rendement, inclusief dividend, van 28% (sinds het begin van het jaar). De MSCI European Telecom Index steeg met 8%. Hoewel de aankoop van Kabel Deutschland voor EUR 10 miljard substantiële kansen heeft gecreëerd voor synergie, laat deze deal ook zien dat dit soort draadloze spelers als Vodafone mogelijk weinig kansen heeft om op zichzelf te groeien. Telecomaanbieders leiden onder dalende consumentenuitgaven in de Europese economie en de hoge investering die is gedaan voor 4G. Daarnaast liggen de roaming en mobiele gebruikscijfers onder druk. Per 1 juli wordt er verder gesneden in de Europese roamingtarieven en de tarieven zullen ook in 2014 blijven dalen. Mobiele providers hebben ook in toenemende mate last van concurrentie van exploitanten van vaste lijnen. Zo zullen bijvoorbeeld UPC en Ziggo meer mobiele diensten aanbieden aan klanten via hun WiFi-routers. In een markt die mogelijk verdriedubbelt of zelfs verviervoudigt, zal de infrastructuur van breedband van toenemend belang zijn. Gezien de sterke performance van Vodafone, geloven de analisten van ABN Amro dat het tijd wordt om wat winst te nemen. De aandelen handelen nu tegen een koers-winstverhouding van 11,6x. Dat komt overeen met het gemiddelde van de sector. De vooruitzichten voor de mobiele telecomaanbieders zullen uitdagend blijven in de komende jaren. Een positieve stimulans voor het aandeel zou de verkoop van het belang in Verizon Wireless zijn. Vodafone heeft een belang van 45%. Het belang wordt gewaardeerd op USD 75 miljard, ongeveer de helft van de totale marktkapitalisatie van Vodafone.