Vodafone ontvangt USD 59 miljoen in contanten, aandelen Verizon Communications ter waarde van USD 60 miljard en het 23%-minderheidsbelang van het Amerikaanse telecombedrijf in Vodafone Italië.

De aandeelhouders van Vodafone krijgen 70% van de transactiesom uitgekeerd. Daarnaast verhoogt het telecombedrijf het dividend en investeringen in glasvezel, 3G en 4G tot een totaal van GBP 6 miljard in de komende drie jaar.

Topman Vittoria Colao sluit niet uit dat de opbrengst ook voor overnames wordt gebruikt. Vorig jaar verwierf Vodafone voor EUR 10 miljard Kabel Deutschland.

Het bedrijf aast mogelijk ook andere overnameprooien in de markt voor vast en mobiele telefonie, bijvoorbeeld in Afrika.

De transactie is unaniem goedgekeurd door de raden van bestuur van Verizon en Vodafone maar moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van beide bedrijven en de autoriteiten. Naar verwachting zal de deal in het eerste kwartaal van 2014 worden afgerond.

ABN Amro heeft een koopadvies voor Vodafone. De schaalomvang en het dienstenpakket van het telecombedrijf dat mondiaal opereert leveren kostenvoordelen op.

Diensten kunnen in één markt worden ontwikkeld en tegen minimale additionele kosten wereldwijd worden uitgerold.

Vodafone ontvangt USD 59 miljoen in contanten, aandelen Verizon Communications ter waarde van USD 60 miljard en het 23%-minderheidsbelang van het Amerikaanse telecombedrijf in Vodafone Italië. De aandeelhouders van Vodafone krijgen 70% van de transactiesom uitgekeerd. Daarnaast verhoogt het telecombedrijf het dividend en investeringen in glasvezel, 3G en 4G tot een totaal van GBP 6 miljard in de komende drie jaar. Topman Vittoria Colao sluit niet uit dat de opbrengst ook voor overnames wordt gebruikt. Vorig jaar verwierf Vodafone voor EUR 10 miljard Kabel Deutschland. Het bedrijf aast mogelijk ook andere overnameprooien in de markt voor vast en mobiele telefonie, bijvoorbeeld in Afrika. De transactie is unaniem goedgekeurd door de raden van bestuur van Verizon en Vodafone maar moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van beide bedrijven en de autoriteiten. Naar verwachting zal de deal in het eerste kwartaal van 2014 worden afgerond. ABN Amro heeft een koopadvies voor Vodafone. De schaalomvang en het dienstenpakket van het telecombedrijf dat mondiaal opereert leveren kostenvoordelen op. Diensten kunnen in één markt worden ontwikkeld en tegen minimale additionele kosten wereldwijd worden uitgerold.