Doug Cote, chief market strategist bij ING U.S. Investment Management, gaat zelfs nog een stapje verder. Hij is van mening dat te defensief spelen momenteel de meest risicovolle manier van handelen is. De veilige vluchthavens van vroeger zijn nu de meest onveilige plaatsen.

In het verleden golden obligaties als superveilig, aan een belegging in aandelen was een hoger risico verbonden. Een gemengde portefeuille van 60% aandelen en 40% obligaties heeft in augustus 3,30% rendement opgeleverd, wie voor 100% in obligaties was belegd leed een verlies van 4%.

Doug Cote, chief market strategist bij ING U.S. Investment Management, gaat zelfs nog een stapje verder. Hij is van mening dat te defensief spelen momenteel de meest risicovolle manier van handelen is. De veilige vluchthavens van vroeger zijn nu de meest onveilige plaatsen. In het verleden golden obligaties als superveilig, aan een belegging in aandelen was een hoger risico verbonden. Een gemengde portefeuille van 60% aandelen en 40% obligaties heeft in augustus 3,30% rendement opgeleverd, wie voor 100% in obligaties was belegd leed een verlies van 4%.