Hij had in de dagen voordien vastgesteld dat in oktober in de eurozonne het bedrag aan kredieten toegestaan aan de bedrijfswereld een historisch dieptepunt had bereikt. Meer zelfs, feitelijk was er sprake van een krimp in de Europese kredietverstrekking.

Vluchten kan niet meer, aldus Durden: we zitten vast in de nachtmerrie van Mario Draghi. De voorzitter van de ECB doet alles wat in zijn macht ligt om de kredietverstrekking weer vlot te krijgen, maar dat blijkt allemaal boter aan de galg te zijn. Draghi beweegt zich door het financieel landschap als een levende dode, bij wijze van spreken als de incarnatie van Frankenstein.

Hij had in de dagen voordien vastgesteld dat in oktober in de eurozonne het bedrag aan kredieten toegestaan aan de bedrijfswereld een historisch dieptepunt had bereikt. Meer zelfs, feitelijk was er sprake van een krimp in de Europese kredietverstrekking. Vluchten kan niet meer, aldus Durden: we zitten vast in de nachtmerrie van Mario Draghi. De voorzitter van de ECB doet alles wat in zijn macht ligt om de kredietverstrekking weer vlot te krijgen, maar dat blijkt allemaal boter aan de galg te zijn. Draghi beweegt zich door het financieel landschap als een levende dode, bij wijze van spreken als de incarnatie van Frankenstein.