De valuta-oorlog uit de afgelopen weken heeft de appetijt voor de emerging markets alleen maar doen toenemen. Michael Power, global strategist bij Investec Asset Management, spreekt van de ultieme paradox op de financiële markten.

De beleggers zitten op een neutrale asset allocatie, waarbij slechts 15% van hun kapitaal in de emerging markets werd belegd. Vewacht mag worden dat de portefeuilles in de toekomst meer aan de gewijzigde realiteit aangepast gaan worden.

Verwacht wordt tevens dat de emerging markets in de komende jaren goed gaan zijn voor ongeveer 85% van de groei van de wereldeconomie.

Daar staat tegenover dat de emerging markets nog altijd ondervertegenwoordigd zijn in de globale aandelenportefeuilles. Ze zijn bijvoorbeeld nog maar goed voor 15% van de totale beurskapitalisatie van de MSCI world index.

De valuta-oorlog uit de afgelopen weken heeft de appetijt voor de emerging markets alleen maar doen toenemen. Michael Power, global strategist bij Investec Asset Management, spreekt van de ultieme paradox op de financiële markten. De beleggers zitten op een neutrale asset allocatie, waarbij slechts 15% van hun kapitaal in de emerging markets werd belegd. Vewacht mag worden dat de portefeuilles in de toekomst meer aan de gewijzigde realiteit aangepast gaan worden. Verwacht wordt tevens dat de emerging markets in de komende jaren goed gaan zijn voor ongeveer 85% van de groei van de wereldeconomie. Daar staat tegenover dat de emerging markets nog altijd ondervertegenwoordigd zijn in de globale aandelenportefeuilles. Ze zijn bijvoorbeeld nog maar goed voor 15% van de totale beurskapitalisatie van de MSCI world index.