Stijgende obligaties betekenen volgens Royal Bank of Scotland een lagere rente en het gevolg van deze vlucht is dus zeer lage rentes in Duitsland en de V.S. en stijgende rentes elders (waardoor de problemen nog groter worden).

Invoeren eurobonds kan grote invloed hebben

Op het gebied van obligaties kan nieuws over het al dan niet invoeren van (een vorm van) eurobonds ook veel invloed hebben op de koersen. Het is niet mogelijk om in te spelen op de Griekse en Spaanse rente, wel op de Italiaanse, Franse, Duitse en Amerikaanse rente.

Alhoewel de Duitse en Amerikaanse rentes al historisch laag staan, kan deze rente bij paniek nog lager worden (waarbij

de staatsobligaties stijgen).

Stijgende obligaties betekenen volgens Royal Bank of Scotland een lagere rente en het gevolg van deze vlucht is dus zeer lage rentes in Duitsland en de V.S. en stijgende rentes elders (waardoor de problemen nog groter worden). Invoeren eurobonds kan grote invloed hebben Op het gebied van obligaties kan nieuws over het al dan niet invoeren van (een vorm van) eurobonds ook veel invloed hebben op de koersen. Het is niet mogelijk om in te spelen op de Griekse en Spaanse rente, wel op de Italiaanse, Franse, Duitse en Amerikaanse rente. Alhoewel de Duitse en Amerikaanse rentes al historisch laag staan, kan deze rente bij paniek nog lager worden (waarbij de staatsobligaties stijgen).