De vlucht naar meer zekerheid doet echter vooral de koers van de Zwitserse frank opnieuw stijgen. De frank bereikte gisteren een nieuwe piek voor de afgelopen twee weken ten opzichte van de euro.

Vanmorgen werd voor de euro 1,3590 dollar betaald, ten opzichte van een slotkoers van 1,3678 dollar gisterenavond in Tokio. Het was van 10 februari geleden dat de euro op dagbasis nog zo sterk verzwakt was.

Matthew Brady, executive director foreign exchange bij JPMorgan Chase & Co. in Sidney, is van mening dat risico-aversie ook in de komende dagen het centrale thema op de valutamarkten gaat blijven.

De vlucht naar meer zekerheid doet echter vooral de koers van de Zwitserse frank opnieuw stijgen. De frank bereikte gisteren een nieuwe piek voor de afgelopen twee weken ten opzichte van de euro. Vanmorgen werd voor de euro 1,3590 dollar betaald, ten opzichte van een slotkoers van 1,3678 dollar gisterenavond in Tokio. Het was van 10 februari geleden dat de euro op dagbasis nog zo sterk verzwakt was. Matthew Brady, executive director foreign exchange bij JPMorgan Chase & Co. in Sidney, is van mening dat risico-aversie ook in de komende dagen het centrale thema op de valutamarkten gaat blijven.