Sean Brodrick, energiespecialist bij Weiss Research, wijst er op dat de olieprijs opnieuw kan stijgen tot 150 of zelfs 200 dollar per vat. Daardoor zouden de prijzen voor stookolie en benzine eveneens opnieuw fors gaan stijgen.

Brodrick waagt zich niet aan voorspellingen qua timing, maar hij sluit niet uit dat de olieprijs volgend jaar of in de jaren nadien opnieuw door het plafond gaat vliegen. Een economische opleving zou gepaard gaan met nieuwe recordprijzen voor een vat ruwe olie.
Het International Energy Agency waarschuwde dat het meer dan een miljard dollar op jaarbasis zal vergen om het huidige olieverbruik te compenseren door de ontdekking van nieuwe voorraden. Volgens het IEA dreigen in de komende twee decennia tekorten aan ruwe olie op te duiken.

Bijkomend probleem is dat bedrijven als Exxon en ConocoPhillips afgesneden zijn van belangrijke olievoorraden die bijvoorbeeld genationaliseerd werden door Saoedi-Arabië en Venezuela.

Sean Brodrick, energiespecialist bij Weiss Research, wijst er op dat de olieprijs opnieuw kan stijgen tot 150 of zelfs 200 dollar per vat. Daardoor zouden de prijzen voor stookolie en benzine eveneens opnieuw fors gaan stijgen. Brodrick waagt zich niet aan voorspellingen qua timing, maar hij sluit niet uit dat de olieprijs volgend jaar of in de jaren nadien opnieuw door het plafond gaat vliegen. Een economische opleving zou gepaard gaan met nieuwe recordprijzen voor een vat ruwe olie. Het International Energy Agency waarschuwde dat het meer dan een miljard dollar op jaarbasis zal vergen om het huidige olieverbruik te compenseren door de ontdekking van nieuwe voorraden. Volgens het IEA dreigen in de komende twee decennia tekorten aan ruwe olie op te duiken. Bijkomend probleem is dat bedrijven als Exxon en ConocoPhillips afgesneden zijn van belangrijke olievoorraden die bijvoorbeeld genationaliseerd werden door Saoedi-Arabië en Venezuela.