Het Texaanse bedrijf haalde een winst van USD 9,5 miljard, tegen USD 9,45 miljard een jaar eerder. Bij Upstream daalden de inkomsten met USD 800 miljoen tot USD 7 miljard, deels vanwege lagere productie en hogere operationele kosten.

Hogere gasprijzen pakten goed uit voor Exxon Mobil, en zullen dat ook de komende kwartalen doen.

De productie veerde op in vergelijking met het vierde kwartaal, maar daalde 3,5% in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar.

Gasvolumes in zowel de Verenigde Staten als Azië daalden door respectievelijk een lagere binnenlandse gasprijs en lagere marges. De olievolumes verloren 1%, maar het Amerikaanse olie- en gasconcern verwacht dit jaar 2% groei.

De verkoop van afgewerkte olieproducten bleef sterk, vooral in de Verenigde Staten. In vergelijking met het afgelopen jaar was sprake van een vlakke omzetontwikkeling.

De internationale omzet werd negatief beïnvloed door Europa en Canada. De omzet van chemische producten steeg naar USD 1,1 miljard, vergeleken met USD 700 miljoen een jaar eerder.

ABN Amro verwacht aanhoudend goede prestaties voor Downstream omdat Exxon in vergelijking met concurrenten meer raffineert in de Verenigde Staten waar olieprijzen lager zijn dan in de rest van de wereld. Het koopadvies en de raming van USD 97 voor de intrinsieke waarde van het aandeel blijven gehandhaafd.

Het Texaanse bedrijf haalde een winst van USD 9,5 miljard, tegen USD 9,45 miljard een jaar eerder. Bij Upstream daalden de inkomsten met USD 800 miljoen tot USD 7 miljard, deels vanwege lagere productie en hogere operationele kosten. Hogere gasprijzen pakten goed uit voor Exxon Mobil, en zullen dat ook de komende kwartalen doen. De productie veerde op in vergelijking met het vierde kwartaal, maar daalde 3,5% in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar. Gasvolumes in zowel de Verenigde Staten als Azië daalden door respectievelijk een lagere binnenlandse gasprijs en lagere marges. De olievolumes verloren 1%, maar het Amerikaanse olie- en gasconcern verwacht dit jaar 2% groei. De verkoop van afgewerkte olieproducten bleef sterk, vooral in de Verenigde Staten. In vergelijking met het afgelopen jaar was sprake van een vlakke omzetontwikkeling. De internationale omzet werd negatief beïnvloed door Europa en Canada. De omzet van chemische producten steeg naar USD 1,1 miljard, vergeleken met USD 700 miljoen een jaar eerder. ABN Amro verwacht aanhoudend goede prestaties voor Downstream omdat Exxon in vergelijking met concurrenten meer raffineert in de Verenigde Staten waar olieprijzen lager zijn dan in de rest van de wereld. Het koopadvies en de raming van USD 97 voor de intrinsieke waarde van het aandeel blijven gehandhaafd.