Met dit cijfer wist het zuiden van ons land slechts 20% van de buitenlandse investeringen in België aan te trekken. De daling is vooral merkbaar in de provincie Luik. Het aantal projecten daalde er van 23 naar 10.

Dat blijkt uit de elfde editie van de jaarlijkse 'Barometer van de Attractiviteit', die door EY gepubliceerd werd.

Vlaanderen kende vorig jaar een sterke stijging. Het aantal investeringen liep op van 80 naar 110, het beste resultaat sinds 2005, en is goed voor maar liefst 63% van alle buitenlandse investeringen in België.

Vooral de provincie Vlaams-Brabant kent een opvallende stijging. Traditioneel blijft Antwerpen de best scorende provincie in ons land.

De stad aan de Schelde telde 45 buitenlandse investeringen in 2013. Met dit aantal doet de havenstad het zelfs beter dan Brussel.

Het aantal investeringen in onze hoofdstad daalde immers met meer dan 20%, van 37 naar 29.

Met dit cijfer wist het zuiden van ons land slechts 20% van de buitenlandse investeringen in België aan te trekken. De daling is vooral merkbaar in de provincie Luik. Het aantal projecten daalde er van 23 naar 10. Dat blijkt uit de elfde editie van de jaarlijkse 'Barometer van de Attractiviteit', die door EY gepubliceerd werd. Vlaanderen kende vorig jaar een sterke stijging. Het aantal investeringen liep op van 80 naar 110, het beste resultaat sinds 2005, en is goed voor maar liefst 63% van alle buitenlandse investeringen in België. Vooral de provincie Vlaams-Brabant kent een opvallende stijging. Traditioneel blijft Antwerpen de best scorende provincie in ons land. De stad aan de Schelde telde 45 buitenlandse investeringen in 2013. Met dit aantal doet de havenstad het zelfs beter dan Brussel. Het aantal investeringen in onze hoofdstad daalde immers met meer dan 20%, van 37 naar 29.