De VIX is opnieuw gestegen tot het hoogste niveau sinds september 2009. Gisteren stond de index op 23,79, of 13% hoger dan het slotniveau van de dag voordien. De stand was de hoogste sinds 23 september 2009.

In december was de vraag naar bescherming tegen koersdalingen teruggevallen tot het laagst niveau in drie jaar. Op dat moment leek de Europese begrotingscrisis achter de rug te zijn en was er dus eigenlijk niets ergs meer aan de hand.

John Farrall, derivatenspecialist bij PNC Wealth Management, stelt vast dat het sentiment drastisch is omgeslagen. De VIX is snel opgeklommen en van een ontspanning is voorlopig geen sprake.

De VIX is opnieuw gestegen tot het hoogste niveau sinds september 2009. Gisteren stond de index op 23,79, of 13% hoger dan het slotniveau van de dag voordien. De stand was de hoogste sinds 23 september 2009. In december was de vraag naar bescherming tegen koersdalingen teruggevallen tot het laagst niveau in drie jaar. Op dat moment leek de Europese begrotingscrisis achter de rug te zijn en was er dus eigenlijk niets ergs meer aan de hand. John Farrall, derivatenspecialist bij PNC Wealth Management, stelt vast dat het sentiment drastisch is omgeslagen. De VIX is snel opgeklommen en van een ontspanning is voorlopig geen sprake.