Die stijging van de VIX, ook wel fear factor genaamd, heeft natuurlijk alles te maken met de vrees voor een escalatie van het conflict in het Midden-Oosten. De hogere olieprijs speelt uiteraard ook een rol in het verhaal.

In New York steeg de VIX door tot 22,13, of een stijging met 6,40%. Het was geleden van 30 november van vorig jaar dat de index op nog zo'n hoog niveau had gestaan. De hogere VIX betekent dat de beleggers vrezen dat er nog meer onheil op komst is.

Luke Rahbari, VIX options trader en managing partner bij Stutland Equities LLC op de CBOE vloer in Chicago, kan alleen maar bevestigen dat de onzekerheid op de markt momenteel heel groot is.

Die stijging van de VIX, ook wel fear factor genaamd, heeft natuurlijk alles te maken met de vrees voor een escalatie van het conflict in het Midden-Oosten. De hogere olieprijs speelt uiteraard ook een rol in het verhaal. In New York steeg de VIX door tot 22,13, of een stijging met 6,40%. Het was geleden van 30 november van vorig jaar dat de index op nog zo'n hoog niveau had gestaan. De hogere VIX betekent dat de beleggers vrezen dat er nog meer onheil op komst is. Luke Rahbari, VIX options trader en managing partner bij Stutland Equities LLC op de CBOE vloer in Chicago, kan alleen maar bevestigen dat de onzekerheid op de markt momenteel heel groot is.