Bovendien is ook de spanning tussen de beide Korea's opnieuw opgelopen. De Chicago Board Options Exchange Volatility Index steeg gisteren tot 40% in New York.

Deze maand is de index al met 84% gestegen, wat de grootste stijging op maandbasis is sinds het omvallen van Lehman Brothers Holdings in september 2008.

De VStoxx Index, waarmee de beleggers zich kunnen verzekeren tegen een daling voor de Euro Stoxx 50 Index, steeg met 6 % tot 45,18.

Rebecca Cheong, equity derivatives strateeg bij Societe Generale SA in New York, is van mening dat de beleggers nog altijd in het duister tasten over een oplossing van de problemen in Europa. Die onzekerheid kan nog geruime tijd op het sentiment op de beurzen blijven wegen.

Bovendien is ook de spanning tussen de beide Korea's opnieuw opgelopen. De Chicago Board Options Exchange Volatility Index steeg gisteren tot 40% in New York. Deze maand is de index al met 84% gestegen, wat de grootste stijging op maandbasis is sinds het omvallen van Lehman Brothers Holdings in september 2008. De VStoxx Index, waarmee de beleggers zich kunnen verzekeren tegen een daling voor de Euro Stoxx 50 Index, steeg met 6 % tot 45,18. Rebecca Cheong, equity derivatives strateeg bij Societe Generale SA in New York, is van mening dat de beleggers nog altijd in het duister tasten over een oplossing van de problemen in Europa. Die onzekerheid kan nog geruime tijd op het sentiment op de beurzen blijven wegen.