Het is van april 2007 dat de Standard & Poor's 500 Index nog zo'n kleine bewegingen heeft laten zien. De VIX, voluit de Chicago Board Options Exchange Volatility Index, daalde anderzijds met 6,30%.

De index stond op 15,45 en dat het is laagste niveau sinds juli 2007. De VIX meet de kostprijs van opties om zich in te dekken tegen koersdalingen bij de Standard & Poor's 500 Index.

Dan Deming, VIX options trader bij Stutland Equities LLC op de CBOE floor, sprak van typische eindejaarshandel. Hij verwacht dat er meer actie zal komen in het nieuwe jaar.

Het is van april 2007 dat de Standard & Poor's 500 Index nog zo'n kleine bewegingen heeft laten zien. De VIX, voluit de Chicago Board Options Exchange Volatility Index, daalde anderzijds met 6,30%. De index stond op 15,45 en dat het is laagste niveau sinds juli 2007. De VIX meet de kostprijs van opties om zich in te dekken tegen koersdalingen bij de Standard & Poor's 500 Index. Dan Deming, VIX options trader bij Stutland Equities LLC op de CBOE floor, sprak van typische eindejaarshandel. Hij verwacht dat er meer actie zal komen in het nieuwe jaar.