De VIX, de afkorting van de Chicago Board Options Exchange Volatility Index, steeg bij het slot met 32% tot 32,80. In de loop van de sessie werd een piek voor de VIX bereikt op 40,71.

De index meet de kostprijs van opties waarmee de beleggers zich tegen een koersdaling van de Standard & Poor's 500 Index kunnen indekken. Een stijging van de index wil zeggen dat de kostprijs van put-opties fors is toegenomen.

Karlheinz Muhr, chief executive officer van Cenario Capital Management LLC, is van mening dat er zo'n dikke mist boven de financiële markten dat een grote volatiliteit ook in de komende dagen en weken waarschijnlijk lijkt.

Volgens Muhr lopen we het risico dat als gevolg van de crisis de economische opleving gaat stilvallen, met alle gevolgen van dien.

De VIX, de afkorting van de Chicago Board Options Exchange Volatility Index, steeg bij het slot met 32% tot 32,80. In de loop van de sessie werd een piek voor de VIX bereikt op 40,71. De index meet de kostprijs van opties waarmee de beleggers zich tegen een koersdaling van de Standard & Poor's 500 Index kunnen indekken. Een stijging van de index wil zeggen dat de kostprijs van put-opties fors is toegenomen. Karlheinz Muhr, chief executive officer van Cenario Capital Management LLC, is van mening dat er zo'n dikke mist boven de financiële markten dat een grote volatiliteit ook in de komende dagen en weken waarschijnlijk lijkt. Volgens Muhr lopen we het risico dat als gevolg van de crisis de economische opleving gaat stilvallen, met alle gevolgen van dien.