De VIX of fear factor liet namelijk de sterkst daling in drie maanden optekenen. Blijkbaar maken de beleggers zich niet meer zoveel vrees voor een escalatie van de crisis in het Midden-Oosten.

De VIX, de benchmark index voor U.S. stock opties, stond gisteren op 18,60, of een daling met 10% in vergelijking met de dag voordien. De index reflecteert de kosten verbonden aan het zich verzekeren tegen een koersdaling in de Standard & Poor's 500 Index.

Jeremy Wien, hoofd VIX options trading bij Peak6 Capital Management LLC in Chicago, is van mening dat de VIX opnieuw kan gaan stijgen wanneer de olieprijs weer de lucht inschiet.

De VIX of fear factor liet namelijk de sterkst daling in drie maanden optekenen. Blijkbaar maken de beleggers zich niet meer zoveel vrees voor een escalatie van de crisis in het Midden-Oosten. De VIX, de benchmark index voor U.S. stock opties, stond gisteren op 18,60, of een daling met 10% in vergelijking met de dag voordien. De index reflecteert de kosten verbonden aan het zich verzekeren tegen een koersdaling in de Standard & Poor's 500 Index. Jeremy Wien, hoofd VIX options trading bij Peak6 Capital Management LLC in Chicago, is van mening dat de VIX opnieuw kan gaan stijgen wanneer de olieprijs weer de lucht inschiet.