De VIX, afkorting van de Chicago Board Options Exchange Volatility Index, bereikte gisteren een dieptepunt op 15,23. De index meet de kostprijs van opties die worden gebruikt voor hedging tegen een daling van de Standard & Poor's 500 Index.

Neil Davies, volatility trader en hoofd structured equity products bij SunTrust, is van mening dat de ondertoon op de beurzen momenteel zeer goed is, zodat het eigenlijk niet meer dan logisch is dat de VIX nieuwe dieptepunten heeft opgezocht.

Davies stelt vast dat de volatiliteit in de Standard & Poor's 500 Index momenteel ongewoon laag is. De beleggers zijn met andere woorden niet echt bezorgd dat er een forse correctie op komst is.

VIX futures op de Standard & Poor's 500 Index met een langere looptijd zijn wel relatief duurder, hetgeen betekent dat de beleggers op wat langere termijn een correctie niet uitsluiten. De VIX futures met expiratiemaand juni sloot gisteren af boven 22 en het was bijna twee maanden geleden dat er nog zo hoog werd afgesloten.

De VIX, afkorting van de Chicago Board Options Exchange Volatility Index, bereikte gisteren een dieptepunt op 15,23. De index meet de kostprijs van opties die worden gebruikt voor hedging tegen een daling van de Standard & Poor's 500 Index. Neil Davies, volatility trader en hoofd structured equity products bij SunTrust, is van mening dat de ondertoon op de beurzen momenteel zeer goed is, zodat het eigenlijk niet meer dan logisch is dat de VIX nieuwe dieptepunten heeft opgezocht. Davies stelt vast dat de volatiliteit in de Standard & Poor's 500 Index momenteel ongewoon laag is. De beleggers zijn met andere woorden niet echt bezorgd dat er een forse correctie op komst is. VIX futures op de Standard & Poor's 500 Index met een langere looptijd zijn wel relatief duurder, hetgeen betekent dat de beleggers op wat langere termijn een correctie niet uitsluiten. De VIX futures met expiratiemaand juni sloot gisteren af boven 22 en het was bijna twee maanden geleden dat er nog zo hoog werd afgesloten.