Donderdag steeg deze index met 14%, temidden van een algemene koersdaling op de Europese beurzen. De beleggers vrezen namelijk dat er nog altijd geen oplossing is gevonden voor de Europese begrotingsproblemen.

De VIX, of de Chicago Board Options Exchange Volatility Index en de tegenhanger van de Vstoxx, steeg met 16% tot 40,99 en dat het is het hoogste niveau sinds april 2010.

Justin Golden, strateeg bij Macro Risk Advisors LLC, stelt vast dat de beleggers verkopen wat ze hebben om aan cash te raken en dat voorspelt niet veel goeds. Een verdere koersdaling lijkt namelijk waarschijnlijk.

Donderdag steeg deze index met 14%, temidden van een algemene koersdaling op de Europese beurzen. De beleggers vrezen namelijk dat er nog altijd geen oplossing is gevonden voor de Europese begrotingsproblemen. De VIX, of de Chicago Board Options Exchange Volatility Index en de tegenhanger van de Vstoxx, steeg met 16% tot 40,99 en dat het is het hoogste niveau sinds april 2010. Justin Golden, strateeg bij Macro Risk Advisors LLC, stelt vast dat de beleggers verkopen wat ze hebben om aan cash te raken en dat voorspelt niet veel goeds. Een verdere koersdaling lijkt namelijk waarschijnlijk.