Vorige week dinsdag heeft het bedrijf bekend gemaakt dat het exclusieve gesprekken voert met Etisalat om het belang in Maroc Telecom te verkopen.

ABN Amro is blij met dit nieuws en vindt dat Vivendi wordt ondergewaardeerd. Het aandeel is koopwaardig.

De verkoopprijs komt uit op EUR 4,5 miljard. Dit is 6,2x de bedrijfswaarde/EBITDA, iets minder dan de 6,5x die we afgelopen november voor het bedrijf hadden ingeschat.

De deal wordt waarschijnlijk voor het einde van dit jaar gesloten. Het is in volgens ABN Amro goed nieuws dat Vivendi iets heeft verkocht, dicht tegen de fair value van het belang aan. Dat is op dit moment belangrijker dan een verkoop tegen de volledige waarde. Hieruit blijkt namelijk dat het bedrijf serieus bezig is met de herstructurering.

Vorige week dinsdag heeft het bedrijf bekend gemaakt dat het exclusieve gesprekken voert met Etisalat om het belang in Maroc Telecom te verkopen. ABN Amro is blij met dit nieuws en vindt dat Vivendi wordt ondergewaardeerd. Het aandeel is koopwaardig. De verkoopprijs komt uit op EUR 4,5 miljard. Dit is 6,2x de bedrijfswaarde/EBITDA, iets minder dan de 6,5x die we afgelopen november voor het bedrijf hadden ingeschat. De deal wordt waarschijnlijk voor het einde van dit jaar gesloten. Het is in volgens ABN Amro goed nieuws dat Vivendi iets heeft verkocht, dicht tegen de fair value van het belang aan. Dat is op dit moment belangrijker dan een verkoop tegen de volledige waarde. Hieruit blijkt namelijk dat het bedrijf serieus bezig is met de herstructurering.