Maar het barsten van de internetzeepbel en de enorme financiële moeilijkheden tussen 2002 en 2004 (verlies van 1 miljard

dollar per maand en de status van derde meest schuldbeladen aandeel in de CAC40) dwongen volgens Arnaud Delaunay van Leleux CEO Jean-Marie Messier tot zijn aftreden.

Omgedoopt tot Vivendi in 2006 herstelt de groep zich jaar na jaar en worden nieuwe overnames gedaan (zoals bvb. in 2011 met Universal Music Group) om de groep te versterken en te doen uitgroeien tot een wereldleider in entertainment. Delaunay heeft een advies opbouwen.

Maar het barsten van de internetzeepbel en de enorme financiële moeilijkheden tussen 2002 en 2004 (verlies van 1 miljard dollar per maand en de status van derde meest schuldbeladen aandeel in de CAC40) dwongen volgens Arnaud Delaunay van Leleux CEO Jean-Marie Messier tot zijn aftreden. Omgedoopt tot Vivendi in 2006 herstelt de groep zich jaar na jaar en worden nieuwe overnames gedaan (zoals bvb. in 2011 met Universal Music Group) om de groep te versterken en te doen uitgroeien tot een wereldleider in entertainment. Delaunay heeft een advies opbouwen.