De analisten van ABN Amro voelen zich echter comfortabel met ons houdadvies voor Vivendi; als gevolg van de macro-economische omstandigheden kan de situatie op de Franse thuismarkt gaan verslechteren.

Vivendi zag de omzet in het eerste kwartaal met 0,9% dalen, om uit te komen op EUR 7,12 miljard. Analisten hadden gerekend op een omzet van EUR 6,92 miljard.

De winst voor rente, belastingen en amortisatie (EBITA) daalde met 4,9% en bedroeg EUR 1,62 miljard. Ook hiermee wist Vivendi de verwachtingen van de markt te overtreffen: analisten hadden een 11% lagere EBITA winst becijferd.

Met betrekking tot heel 2012 liet Vivendi gisteren weten, de eerder afgegeven prognose te handhaven: het bedrijf heeft zich ten doel gesteld dit jaar een aangepaste netto winst van meer dan EUR 2,5 miljard te realiseren. Hiervan zal 45% tot 55% als cash dividend worden uitgekeerd aan de aandeelhouders.

Solide prestatie

In de optiek van ABN Amro heeft Vivendi solide gepresteerd in het eerste kwartaal, waarbij de resultaten de marktverwachtingen ruimschoots overtroffen.

De analisten van de bank zien echter geen reden om ons advies voor het aandeel Vivendi opwaarts bij te stellen. De macro-economische omstandigheden op de Franse thuismarkt kunnen Vivendi parten gaan spelen.

Zo kunnen de resultaten van SFR, de telecomtak van Vivendi, onder druk komen te staan ten gevolge van het verslechterende macrobeeld. ABN Amro blijft het aandeel Vivendi volgen met een houdadvies.

De analisten van ABN Amro voelen zich echter comfortabel met ons houdadvies voor Vivendi; als gevolg van de macro-economische omstandigheden kan de situatie op de Franse thuismarkt gaan verslechteren. Vivendi zag de omzet in het eerste kwartaal met 0,9% dalen, om uit te komen op EUR 7,12 miljard. Analisten hadden gerekend op een omzet van EUR 6,92 miljard. De winst voor rente, belastingen en amortisatie (EBITA) daalde met 4,9% en bedroeg EUR 1,62 miljard. Ook hiermee wist Vivendi de verwachtingen van de markt te overtreffen: analisten hadden een 11% lagere EBITA winst becijferd. Met betrekking tot heel 2012 liet Vivendi gisteren weten, de eerder afgegeven prognose te handhaven: het bedrijf heeft zich ten doel gesteld dit jaar een aangepaste netto winst van meer dan EUR 2,5 miljard te realiseren. Hiervan zal 45% tot 55% als cash dividend worden uitgekeerd aan de aandeelhouders.Solide prestatie In de optiek van ABN Amro heeft Vivendi solide gepresteerd in het eerste kwartaal, waarbij de resultaten de marktverwachtingen ruimschoots overtroffen. De analisten van de bank zien echter geen reden om ons advies voor het aandeel Vivendi opwaarts bij te stellen. De macro-economische omstandigheden op de Franse thuismarkt kunnen Vivendi parten gaan spelen. Zo kunnen de resultaten van SFR, de telecomtak van Vivendi, onder druk komen te staan ten gevolge van het verslechterende macrobeeld. ABN Amro blijft het aandeel Vivendi volgen met een houdadvies.