Hierdoor kwam de omzet met EUR 10,8 miljard 4% lager uit dan waarmee analisten rekening hielden. De zwakke prestaties van de telecomdochter SFR - een 11% lagere omzet en 20% lagere EBITDA - waren hier debet aan.

Het bedrijfsresultaat van het concern daalde met 27% naar EUR 1,4 miljard ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Voor het hele jaar heeft Vivendi de verwachtingen voor het bedrijfsresultaat van SFR en Canal Plus neerwaarts bijgesteld. SFR kan zich niet onttrekken aan de prijzenslag op de Franse telecommarkt en Canal Plus heeft last van dalende advertentie-inkomsten.

ABN Amro handhaaft desondanks de opinie Kopen voor het aandeel. Als onderdeel van een reorganisatie heeft Vivendi Maroc Telecom en een 85%-belang in Activision Blizzard in de etalage gezet.

Door deze herstructurering zal de koers van het aandeel naar verwachting meer naar de fair value bewegen. Het aandeel Vivendi wordt momenteel verhandeld op 9,0 keer de verwachte winst voor 2013.

Hierdoor kwam de omzet met EUR 10,8 miljard 4% lager uit dan waarmee analisten rekening hielden. De zwakke prestaties van de telecomdochter SFR - een 11% lagere omzet en 20% lagere EBITDA - waren hier debet aan. Het bedrijfsresultaat van het concern daalde met 27% naar EUR 1,4 miljard ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Voor het hele jaar heeft Vivendi de verwachtingen voor het bedrijfsresultaat van SFR en Canal Plus neerwaarts bijgesteld. SFR kan zich niet onttrekken aan de prijzenslag op de Franse telecommarkt en Canal Plus heeft last van dalende advertentie-inkomsten. ABN Amro handhaaft desondanks de opinie Kopen voor het aandeel. Als onderdeel van een reorganisatie heeft Vivendi Maroc Telecom en een 85%-belang in Activision Blizzard in de etalage gezet. Door deze herstructurering zal de koers van het aandeel naar verwachting meer naar de fair value bewegen. Het aandeel Vivendi wordt momenteel verhandeld op 9,0 keer de verwachte winst voor 2013.