De onderliggende winst kwam in het fiscale jaar 2013 met bijna USD 11 miljard 30% lager uit dan een jaar eerder en lager dan onze raming van EUR 12,5 miljard.

De oorzaak schuilt in een eenmalig hoger belastingtarief van 39% . De meeste kerncijfers, zoals kasstroom en het jaardividend, waren conform de verwachtingen.

De 52% hogere dividenduitkering van USD 1,16 per aandeel laat zien dat BHP Billiton zijn dividend wil blijven verhogen en is een duidelijk teken dat de top van het bedrijf vertrouwen heeft in de toekomst.

Voor de waardering voor het aandeel van AUD 40 verandert er niets. Gekeken naar de huidige koers van AUD 35,70 is het aandeel dus licht ondergewaardeerd.

De onderliggende winst kwam in het fiscale jaar 2013 met bijna USD 11 miljard 30% lager uit dan een jaar eerder en lager dan onze raming van EUR 12,5 miljard. De oorzaak schuilt in een eenmalig hoger belastingtarief van 39% . De meeste kerncijfers, zoals kasstroom en het jaardividend, waren conform de verwachtingen. De 52% hogere dividenduitkering van USD 1,16 per aandeel laat zien dat BHP Billiton zijn dividend wil blijven verhogen en is een duidelijk teken dat de top van het bedrijf vertrouwen heeft in de toekomst. Voor de waardering voor het aandeel van AUD 40 verandert er niets. Gekeken naar de huidige koers van AUD 35,70 is het aandeel dus licht ondergewaardeerd.