Vineer Bhansali (PIMCO): "De Amerikaanse economie heeft haar hoogtepunt bereikt na een eeuw van productiviteits- en technologische verbeteringen. De economie alleen aanjagen met een ruim monetair beleid en het verhogen van publieke schulden is simpelweg niet houdbaar."

Het grootste deel van de afgelopen eeuw is de Amerikaanse economie gericht geweest op uithoudingsvermogen. Proberen om die economie ineens net zo snel te laten groeien als de opkomende markten, zou net zoiets zijn als sprinten zonder te

trainen.

Bhansali: "Door de polarisatie van de keuzes van grote economieën die zijn ingegeven door eigenbelang, en de inconsistentie van de interne en externe keuzes in Europa, voorzie ik dat we aan de vooravond staan van belangrijke macro-economische veranderingen."

Vineer Bhansali (PIMCO): "De Amerikaanse economie heeft haar hoogtepunt bereikt na een eeuw van productiviteits- en technologische verbeteringen. De economie alleen aanjagen met een ruim monetair beleid en het verhogen van publieke schulden is simpelweg niet houdbaar." Het grootste deel van de afgelopen eeuw is de Amerikaanse economie gericht geweest op uithoudingsvermogen. Proberen om die economie ineens net zo snel te laten groeien als de opkomende markten, zou net zoiets zijn als sprinten zonder te trainen. Bhansali: "Door de polarisatie van de keuzes van grote economieën die zijn ingegeven door eigenbelang, en de inconsistentie van de interne en externe keuzes in Europa, voorzie ik dat we aan de vooravond staan van belangrijke macro-economische veranderingen."