Deze divisie blijft goed presteren, ondanks de zwakke marktomstandigheden in Europa. De autonome omzet nam met 2,6% toe in vergelijking met de dezelfde periode vorig jaar.

De winst van de autoroute-activiteiten steeg met 2,2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De Franse tolwegen zijn goed voor meer dan 50% van de operationele winst in de laatste drie jaar.

Zelfs nu de verkeersgroei in Frankrijk wat zwakker is, denken de analisten van ABN Amro dat Vinci kan blijven rekenen op de inkomsten uit de tolwegen.

Deze solide inkomensstroom kan de volatiele resultaten bij andere divisies compenseren.

De divisie concessies breidt op dit moment uit op vliegvelden. Daarvoor heeft het onder andere het Portugese ANA overgenomen.

De deal zal waarschijnlijk worden afgerond in de komende weken. Ondanks een uitdagende Portugese economie, is het passagiersverkeer op de vliegvelden gegroeid over de afgelopen jaren. ABN Amro denkt wel dat Vinci iets te veel heeft betaald voor het Portugese belang.

De aannemerstak bleef relatief goed presteren, ondanks een zwakke operationele omgeving in Europa en het slechte weer dat de resultaten van Vinci's wegenbouwbedrijf negatief heeft beïnvloed.

De inkomsten stegen met 3,2% op een aangepaste basis in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Er is voorlopig nog voldoende werk, zoals de high speed spoorlijn die Tours en Bordeaux zal verbinden. Het binnenhalen van nieuwe orders zal in de toekomst een uitdaging kunnen vormen, gelet op overheid en bedrijven die de broekriem aanhalen. ABN Amro is neutraal.

Deze divisie blijft goed presteren, ondanks de zwakke marktomstandigheden in Europa. De autonome omzet nam met 2,6% toe in vergelijking met de dezelfde periode vorig jaar. De winst van de autoroute-activiteiten steeg met 2,2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De Franse tolwegen zijn goed voor meer dan 50% van de operationele winst in de laatste drie jaar. Zelfs nu de verkeersgroei in Frankrijk wat zwakker is, denken de analisten van ABN Amro dat Vinci kan blijven rekenen op de inkomsten uit de tolwegen. Deze solide inkomensstroom kan de volatiele resultaten bij andere divisies compenseren. De divisie concessies breidt op dit moment uit op vliegvelden. Daarvoor heeft het onder andere het Portugese ANA overgenomen. De deal zal waarschijnlijk worden afgerond in de komende weken. Ondanks een uitdagende Portugese economie, is het passagiersverkeer op de vliegvelden gegroeid over de afgelopen jaren. ABN Amro denkt wel dat Vinci iets te veel heeft betaald voor het Portugese belang. De aannemerstak bleef relatief goed presteren, ondanks een zwakke operationele omgeving in Europa en het slechte weer dat de resultaten van Vinci's wegenbouwbedrijf negatief heeft beïnvloed. De inkomsten stegen met 3,2% op een aangepaste basis in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Er is voorlopig nog voldoende werk, zoals de high speed spoorlijn die Tours en Bordeaux zal verbinden. Het binnenhalen van nieuwe orders zal in de toekomst een uitdaging kunnen vormen, gelet op overheid en bedrijven die de broekriem aanhalen. ABN Amro is neutraal.