ANA mag vijftig jaar lang tien Portugese vliegvelden - waaronder die van Lissabon en Porto - exploiteren, in 2012 goed voor een stroom van 30 miljoen passagiers.

De passagiersaantallen zijn de afgelopen tien jaar gemiddeld met 4% gestegen. Lissabon is een belangrijke overstapplaats voor bestemmingen als Brazilië, Angola en Mozambique.

De analisten van ABN Amro handhaven ook na de acquisitie de opinie Kopen voor Vinci. Het maakt onderdeel uit van de strategie van het bedrijf om te groeien in luchthavens en andere transportsectoren.

De stabiele inkomsten uit luchtvaartconcessies en winkelhuren maken het bedrijf beter bestendig tegen economische schokken.

Door overname groeit dochter VINCI Airports uit tot een belangrijke internationale partij in luchthavenexploitatie, met een portfolio van 23 vliegvelden in Portugal, Frankrijk en Cambodja en een totale jaarlijkse passagiersstroom van veertig miljoen.

VINCI Airports is nu goed voor een omzet van meer dan EUR 600 miljoen en een operationele kasstroom van circa EUR 270 miljoen.

ANA mag vijftig jaar lang tien Portugese vliegvelden - waaronder die van Lissabon en Porto - exploiteren, in 2012 goed voor een stroom van 30 miljoen passagiers. De passagiersaantallen zijn de afgelopen tien jaar gemiddeld met 4% gestegen. Lissabon is een belangrijke overstapplaats voor bestemmingen als Brazilië, Angola en Mozambique. De analisten van ABN Amro handhaven ook na de acquisitie de opinie Kopen voor Vinci. Het maakt onderdeel uit van de strategie van het bedrijf om te groeien in luchthavens en andere transportsectoren. De stabiele inkomsten uit luchtvaartconcessies en winkelhuren maken het bedrijf beter bestendig tegen economische schokken. Door overname groeit dochter VINCI Airports uit tot een belangrijke internationale partij in luchthavenexploitatie, met een portfolio van 23 vliegvelden in Portugal, Frankrijk en Cambodja en een totale jaarlijkse passagiersstroom van veertig miljoen. VINCI Airports is nu goed voor een omzet van meer dan EUR 600 miljoen en een operationele kasstroom van circa EUR 270 miljoen.