Verder zit Vinci in een laat-cyclische sector en bestaat het risico dat die sector vanaf 2014 zal terugvallen. Met een negatief werkkapitaal van EUR 6,7 miljard loopt Vinci extra risico op het moment dat de omzet onder druk komt te liggen.

Positief is dat eind mei in de pers werd gesuggereerd dat er werd onderhandeld over een uitbreiding concessies voor Franse snelwegen.

Er zou nog geen akkoord akkoord, maar mogelijk zouden de concessies met 3 jaar verlengd worden tegen EUR 1,5 miljard euro (voor Vinci), wat zeer gunstig zou zijn voor Vinci.

Verder zit Vinci in een laat-cyclische sector en bestaat het risico dat die sector vanaf 2014 zal terugvallen. Met een negatief werkkapitaal van EUR 6,7 miljard loopt Vinci extra risico op het moment dat de omzet onder druk komt te liggen. Positief is dat eind mei in de pers werd gesuggereerd dat er werd onderhandeld over een uitbreiding concessies voor Franse snelwegen. Er zou nog geen akkoord akkoord, maar mogelijk zouden de concessies met 3 jaar verlengd worden tegen EUR 1,5 miljard euro (voor Vinci), wat zeer gunstig zou zijn voor Vinci.