Beide cijfers waren conform de gemiddelde analistenverwachting. De marges daalden licht, terwijl de winst licht hoger uitkwam op EUR 1,92 miljard, ofwel EUR 3,54 per aandeel.

De inkomsten uit concessies stegen met bijna 1% en die uit contracten met 1,5%. Bij het laatste onderdeel daalden de marges door verliezen in Polen en een last die moest worden genomen na een rechterlijke uitspraak in de Verenigde Staten.

Eind december verwierf Vinci voor EUR 3,1 miljard ANA, de uitbater van Portugese vliegvelden. Daarmee stijgt het aantal vliegvelden dat het bedrijf onder zijn hoede heeft tot 23.

Het bouwbedrijf heeft een behoedzame prognose afgegeven voor dit jaar. Vinci verwacht vlakke omzetgroei en waarschuwde voor een terugloop in orders omdat het concern zich richt op goede marges en minder op hoge volumes.

Vinci heeft solide jaarresultaten overlegd in lijn met de verwachtingen. De outlook voor dit jaar komt niet als een volslagen verrassing, maar reflecteert de zwakke Franse markt, goed voor 63% van de inkomsten.

De markt reageert negatief op de voorzichtige vooruitblik naar de orderinname.

Het dividend per aandeel blijft onveranderd op EUR 1,77, hetgeen een dividendrendement van 5% impliceert. In combinatie met de relatief lage waardering maakt dat het aandeel een aantrekkelijke belegging is. ABN Amro blijft koper.

Beide cijfers waren conform de gemiddelde analistenverwachting. De marges daalden licht, terwijl de winst licht hoger uitkwam op EUR 1,92 miljard, ofwel EUR 3,54 per aandeel. De inkomsten uit concessies stegen met bijna 1% en die uit contracten met 1,5%. Bij het laatste onderdeel daalden de marges door verliezen in Polen en een last die moest worden genomen na een rechterlijke uitspraak in de Verenigde Staten. Eind december verwierf Vinci voor EUR 3,1 miljard ANA, de uitbater van Portugese vliegvelden. Daarmee stijgt het aantal vliegvelden dat het bedrijf onder zijn hoede heeft tot 23. Het bouwbedrijf heeft een behoedzame prognose afgegeven voor dit jaar. Vinci verwacht vlakke omzetgroei en waarschuwde voor een terugloop in orders omdat het concern zich richt op goede marges en minder op hoge volumes. Vinci heeft solide jaarresultaten overlegd in lijn met de verwachtingen. De outlook voor dit jaar komt niet als een volslagen verrassing, maar reflecteert de zwakke Franse markt, goed voor 63% van de inkomsten. De markt reageert negatief op de voorzichtige vooruitblik naar de orderinname. Het dividend per aandeel blijft onveranderd op EUR 1,77, hetgeen een dividendrendement van 5% impliceert. In combinatie met de relatief lage waardering maakt dat het aandeel een aantrekkelijke belegging is. ABN Amro blijft koper.