Op het eerste gezicht ziet de situatie er allesbehalve schitterend uit: we hebben nog altijd geen regering en ook geen begroting. Hoe moet de situatie worden ingeschat?

Vincent Juvyns (ING): "Laat ons de dingen eerlijk onder ogen zien: we zijn de volgende aan de beurt na Italië. Voor een stuk is dat onze eigen verantwoordelijkheid, het is van het grootste belang dat we op het einde van de week een begroting kunnen voorstellen. Ook een regering zou meer dan welkom zijn. Deze factoren hebben we in handen, aan het algemene concept valt weinig of niets te doen. Maar toch zie ik geen reden voor overdreven pessimisme, want onze economie doet het niet slecht. We zijn zelfs in staat om de Duitse prestaties te evenaren. Anderzijds bedraagt de debt-to-GDP ratio voor ons land bijna 100% en daar moeten we dringend iets aan doen. Het is dus hoog tijd dat we ons budget weer in evenwicht brengen."

Op het eerste gezicht ziet de situatie er allesbehalve schitterend uit: we hebben nog altijd geen regering en ook geen begroting. Hoe moet de situatie worden ingeschat? Vincent Juvyns (ING): "Laat ons de dingen eerlijk onder ogen zien: we zijn de volgende aan de beurt na Italië. Voor een stuk is dat onze eigen verantwoordelijkheid, het is van het grootste belang dat we op het einde van de week een begroting kunnen voorstellen. Ook een regering zou meer dan welkom zijn. Deze factoren hebben we in handen, aan het algemene concept valt weinig of niets te doen. Maar toch zie ik geen reden voor overdreven pessimisme, want onze economie doet het niet slecht. We zijn zelfs in staat om de Duitse prestaties te evenaren. Anderzijds bedraagt de debt-to-GDP ratio voor ons land bijna 100% en daar moeten we dringend iets aan doen. Het is dus hoog tijd dat we ons budget weer in evenwicht brengen."