Vincent Juvyns (ING): "De positieve factoren worden nu snel over het hoofd gezien, algemeen overheerst het pessimisme. Nochtans mogen we niet vergeten dat de macro-economische indicatoren meestal een gunstig beeld schetsen. De Amerikaanse werkloosheidscijfers vielen vorige vrijdag mee en ook de cijfers over de industriële productie in Duitsland waren goed. Daarnaast mogen we niet vergeten dat de bedrijfsresultaten een positief beeld schetsten."

Hoe moet de beleggingsportefeuille er in deze omstandigheden uitzien? Juvyns: "We zijn nu neutraal op aandelen en gaan mogelijk overstappen naar een onderweging. Het is zeker niet het moment om aandelen bij te kopen. Daarnaast moeten we ook voorzichtig zijn voor obligaties. Cash hoort momenteel zeker thuis in de portefeuille, maar ik adviseer om niet tegen eender welke prijs te verkopen. Fundamenteel is dat zeker niet nodig, zoals ik hierboven al heb aangegeven."

Vincent Juvyns (ING): "De positieve factoren worden nu snel over het hoofd gezien, algemeen overheerst het pessimisme. Nochtans mogen we niet vergeten dat de macro-economische indicatoren meestal een gunstig beeld schetsen. De Amerikaanse werkloosheidscijfers vielen vorige vrijdag mee en ook de cijfers over de industriële productie in Duitsland waren goed. Daarnaast mogen we niet vergeten dat de bedrijfsresultaten een positief beeld schetsten." Hoe moet de beleggingsportefeuille er in deze omstandigheden uitzien? Juvyns: "We zijn nu neutraal op aandelen en gaan mogelijk overstappen naar een onderweging. Het is zeker niet het moment om aandelen bij te kopen. Daarnaast moeten we ook voorzichtig zijn voor obligaties. Cash hoort momenteel zeker thuis in de portefeuille, maar ik adviseer om niet tegen eender welke prijs te verkopen. Fundamenteel is dat zeker niet nodig, zoals ik hierboven al heb aangegeven."