Nochtans is een blik op de macro-economische omgeving de moeite waard, want het glas is in plaats van halfleeg nu plots weer halfvol.

Vincent Juvyns (ING): "De indicatoren zijn duidelijk aan het verbeteren, zoveel is zeker. Ik verwijs in dat verband naar de Duitse IFO indicator die in februari op 109,60 stond, tegenover 108,30 de maand voordien. We waren aangenaam verrast door deze klim van de IFO. Daarnaast verraste ook het consumentenvertrouwen in positieve zin en dat al voor de tweede keer. Anderzijds viel de index van de Europese aankoopmanagers weer wat terug. Het algemene plaatje is echter zeer gunstig, zodat de risk-on de houding weer de bovenhand heeft gekregen. We zijn zodoende opnieuw positiever geworden voor de Europese beurzen, wat betekent dat we onze rating tot neutraal hebben opgetrokken."

Nochtans is een blik op de macro-economische omgeving de moeite waard, want het glas is in plaats van halfleeg nu plots weer halfvol. Vincent Juvyns (ING): "De indicatoren zijn duidelijk aan het verbeteren, zoveel is zeker. Ik verwijs in dat verband naar de Duitse IFO indicator die in februari op 109,60 stond, tegenover 108,30 de maand voordien. We waren aangenaam verrast door deze klim van de IFO. Daarnaast verraste ook het consumentenvertrouwen in positieve zin en dat al voor de tweede keer. Anderzijds viel de index van de Europese aankoopmanagers weer wat terug. Het algemene plaatje is echter zeer gunstig, zodat de risk-on de houding weer de bovenhand heeft gekregen. We zijn zodoende opnieuw positiever geworden voor de Europese beurzen, wat betekent dat we onze rating tot neutraal hebben opgetrokken."