Vincent Juvyns (ING IM): "De yuan is inderdaad 40% ondergewaardeerd, maar vaak wordt over het hoofd gezien dat de Chinezen hun munt langzaam maar zeker laten appreciëren. Dat de Chinese yuan of reminbi ondergewaardeerd is, blijkt onder andere uit een artikel in The Economist waarin opnieuw naar de Big Mac index wordt gerefereerd."

In China is er nog ruimte om de rente te verhogen en dat brengt Juvyns op het thema van de groeimarkten: "Iedereen klaagt over de lage rente, waardoor vastrentende beleggingen weinig of niets meer opleveren. Daarom adviseren we onze klanten om naar de emerging markets te kijken, waar wel nog interessante rendementen aangeboden worden."

Vincent Juvyns (ING IM): "De yuan is inderdaad 40% ondergewaardeerd, maar vaak wordt over het hoofd gezien dat de Chinezen hun munt langzaam maar zeker laten appreciëren. Dat de Chinese yuan of reminbi ondergewaardeerd is, blijkt onder andere uit een artikel in The Economist waarin opnieuw naar de Big Mac index wordt gerefereerd." In China is er nog ruimte om de rente te verhogen en dat brengt Juvyns op het thema van de groeimarkten: "Iedereen klaagt over de lage rente, waardoor vastrentende beleggingen weinig of niets meer opleveren. Daarom adviseren we onze klanten om naar de emerging markets te kijken, waar wel nog interessante rendementen aangeboden worden."