Vincent Juvyns (ING IM): "Eigenlijk is dat de wereld op zijn kop. Vroeger moesten Europa en de Verenigde Staten uitleg geven over wat er gebeurde op de financiële markten, nu stellen we het omgekeerde vast. Dat illustreert duidelijk in welke mate de wereld is veranderd."

De waarschuwing toont aan dat zowel Europa als de Verenigde Staten de groeimarkten als financieringsbron nodig hebben. Dat zal in de toekomst niet dadelijk veranderen. Juvyns: "Inderdaad, we worden meer en meer afhankelijk van de emerging markets. Dat is een trend die, zoals de zaken er nu voorstaan, waarschijnlijk onomkeerbaar zijn."

Vincent Juvyns (ING IM): "Eigenlijk is dat de wereld op zijn kop. Vroeger moesten Europa en de Verenigde Staten uitleg geven over wat er gebeurde op de financiële markten, nu stellen we het omgekeerde vast. Dat illustreert duidelijk in welke mate de wereld is veranderd." De waarschuwing toont aan dat zowel Europa als de Verenigde Staten de groeimarkten als financieringsbron nodig hebben. Dat zal in de toekomst niet dadelijk veranderen. Juvyns: "Inderdaad, we worden meer en meer afhankelijk van de emerging markets. Dat is een trend die, zoals de zaken er nu voorstaan, waarschijnlijk onomkeerbaar zijn."