Vincent Juvyns (ING IM): "Saoedi-Arabië betoogt op 11 maart en dat is een gebeurtenis die de financiële markten erg verontrust. Als olieproducent is dit land namelijk veel belangrijker dan Egypte en Libië samen. Escaleert de situatie in Saoedi-Arabië, dan is een verdere stijging van de olieprijs vrijwel onvermijdelijk."

Die olieprijs was vertoonde eigenlijk al sinds de zomer van vorig jaar een stijgende trend, met een versnelling vanaf de herfst. Juvyns: "Dat de olie duurder werd, had aanvankelijk te maken met het herstel van de wereldeconomie. De olieprijs is momenteel echter losgekoppeld van de economie, de stijging van de afgelopen weken had vooral te maken met de vrees voor een verdere escalatie van de crisis in het Midden-Oosten en Noord-Afrika."

Vincent Juvyns (ING IM): "Saoedi-Arabië betoogt op 11 maart en dat is een gebeurtenis die de financiële markten erg verontrust. Als olieproducent is dit land namelijk veel belangrijker dan Egypte en Libië samen. Escaleert de situatie in Saoedi-Arabië, dan is een verdere stijging van de olieprijs vrijwel onvermijdelijk." Die olieprijs was vertoonde eigenlijk al sinds de zomer van vorig jaar een stijgende trend, met een versnelling vanaf de herfst. Juvyns: "Dat de olie duurder werd, had aanvankelijk te maken met het herstel van de wereldeconomie. De olieprijs is momenteel echter losgekoppeld van de economie, de stijging van de afgelopen weken had vooral te maken met de vrees voor een verdere escalatie van de crisis in het Midden-Oosten en Noord-Afrika."