Vincent Juvyns (ING IM): "Inderaad, ook in China zwellen de protesten aan. We horen er hier in het westen weliswaar weinig of niets van, maar elke zondag zijn er ergens in China wel protesten. De regering in Beijing doet of haar neus bloedt en zwijgt er in alle talen over."

Eigenlijk willen de Chinezen hetzelfde als de inwoners van de andere regio's waar er tot dusver onlusten zijn geweest. Juvyns: "Meer democratie, dat is één van de eisen. Daarnaast blijkt dat de jongeren zich niet meer thuisvoelen in de Chinese maatschappij, ze krijgen te weinig kansen. Het effect van de gestegen voedselprijzen laat zich uiteraard eveneens voelen. De spanningen lopen op en dat is natuurlijk geen goed teken."

Vincent Juvyns (ING IM): "Inderaad, ook in China zwellen de protesten aan. We horen er hier in het westen weliswaar weinig of niets van, maar elke zondag zijn er ergens in China wel protesten. De regering in Beijing doet of haar neus bloedt en zwijgt er in alle talen over." Eigenlijk willen de Chinezen hetzelfde als de inwoners van de andere regio's waar er tot dusver onlusten zijn geweest. Juvyns: "Meer democratie, dat is één van de eisen. Daarnaast blijkt dat de jongeren zich niet meer thuisvoelen in de Chinese maatschappij, ze krijgen te weinig kansen. Het effect van de gestegen voedselprijzen laat zich uiteraard eveneens voelen. De spanningen lopen op en dat is natuurlijk geen goed teken."