Vincent Juvyns (ING IM): "Kijken we eerst naar de evoluties in de kredietverlening. Grote bedrijven kregen tot dusver vrij makkelijk geld vast, maar voor kleinere bedrijven was dat een stuk moeilijker. Voor de eerste keer zagen we in februari een sterke stijging van de kredietverlening. Het totale uitgeleende bedrag is in februari met 20 miljard euro gestegen."

Toch blijkt er volgens Juvyns voorlopig geen gevaar op meer inflatie te zijn: "De geldhoeveelheid M-3 is in februari voor de eerste keer gedaald en bevindt zich nog steeds in negatief territorium. Er is met andere woorden nog geen sprake van inflatiedruk in de eurozone."

Vincent Juvyns (ING IM): "Kijken we eerst naar de evoluties in de kredietverlening. Grote bedrijven kregen tot dusver vrij makkelijk geld vast, maar voor kleinere bedrijven was dat een stuk moeilijker. Voor de eerste keer zagen we in februari een sterke stijging van de kredietverlening. Het totale uitgeleende bedrag is in februari met 20 miljard euro gestegen." Toch blijkt er volgens Juvyns voorlopig geen gevaar op meer inflatie te zijn: "De geldhoeveelheid M-3 is in februari voor de eerste keer gedaald en bevindt zich nog steeds in negatief territorium. Er is met andere woorden nog geen sprake van inflatiedruk in de eurozone."