Vincent Juvyns (ING IM): "De crisis is begonnen met de banken, die door de overheden moesten gered worden. Zo werd een bancaire crisis een overheidscrisis, met alle gevolgen van dien. De jongste weken stellen we vast dat de focus weer op de banken wordt gericht, want die worden nu geconfronteerd met de grote hoeveelheden overheidspapier die ze in hun portefeuilles hebben opgenomen."

Het wantrouwen tussen de banken onderling is opnieuw erg groot geworden, wat zich vertaalt in het parkeren van recordbedragen bij de Europese Centrale Bank. Juvyns: "De Euribor op drie maanden is opnieuw opgelopen, weliswaar nog niet tot de niveaus die we tijdens de Lehman-crisis hebben gezien. Opvallend is dat de correlatie tussen de credit-default swaps op overheden en die op banken hoog is. Probleem is dat de banken in belangrijke mate zijn blootgesteld aan overheidspapier. Daardoor dreigt hun winstgevendheid opnieuw onder druk te staan, terwijl er tevens weer meer afschrijvingen in de lucht hangen."

Vincent Juvyns (ING IM): "De crisis is begonnen met de banken, die door de overheden moesten gered worden. Zo werd een bancaire crisis een overheidscrisis, met alle gevolgen van dien. De jongste weken stellen we vast dat de focus weer op de banken wordt gericht, want die worden nu geconfronteerd met de grote hoeveelheden overheidspapier die ze in hun portefeuilles hebben opgenomen." Het wantrouwen tussen de banken onderling is opnieuw erg groot geworden, wat zich vertaalt in het parkeren van recordbedragen bij de Europese Centrale Bank. Juvyns: "De Euribor op drie maanden is opnieuw opgelopen, weliswaar nog niet tot de niveaus die we tijdens de Lehman-crisis hebben gezien. Opvallend is dat de correlatie tussen de credit-default swaps op overheden en die op banken hoog is. Probleem is dat de banken in belangrijke mate zijn blootgesteld aan overheidspapier. Daardoor dreigt hun winstgevendheid opnieuw onder druk te staan, terwijl er tevens weer meer afschrijvingen in de lucht hangen."