Vincent Juvyns (ING IM): "In ons scenario niet zo heel groot, Spanje is een heel ander geval dan Griekenland. Dat werd ons vorige week trouwens nog eens bevestigd door Dominique Strauss-Kahn, de grote baas van het Internationaal Monetair Fonds."

Spanje plaatste vorige week succesvol obligaties en dat is dus een teken dat het vertrouwen weer toeneemt. Juvyns: "De financiële markten beginnen het risico Spanje beter in te schatten. Het land beschikt nog over genoeg ruimte om te bezuinigen, zodat het niet dezelfde richting zal uitgaan als Griekenland. De zenuwachtigheid van de beleggers die we enkele weken geleden zagen, is niet ten onrechte verdwenen. Spanje moet in staat worden geacht om de internationale financiële markten gerust te stellen."

Vincent Juvyns (ING IM): "In ons scenario niet zo heel groot, Spanje is een heel ander geval dan Griekenland. Dat werd ons vorige week trouwens nog eens bevestigd door Dominique Strauss-Kahn, de grote baas van het Internationaal Monetair Fonds." Spanje plaatste vorige week succesvol obligaties en dat is dus een teken dat het vertrouwen weer toeneemt. Juvyns: "De financiële markten beginnen het risico Spanje beter in te schatten. Het land beschikt nog over genoeg ruimte om te bezuinigen, zodat het niet dezelfde richting zal uitgaan als Griekenland. De zenuwachtigheid van de beleggers die we enkele weken geleden zagen, is niet ten onrechte verdwenen. Spanje moet in staat worden geacht om de internationale financiële markten gerust te stellen."