Vincent Juvyns (ING IM): "De emissie van die Euro-obligaties is misschien toch niet zo'n goed idee. De zogenaamde Trichet-bonds worden wel eens vergeleken met de Brady-bonds die in de jaren 80 in Zuid-Amerika werden uitgegeven. Toen waren echter alle landen in de Zuid-Amerikaanse regio zwak, nu zijn er sommige sterke en andere zwak."

Voor een haircut is het nog te vroeg, gezien de situatie in de banksector. Juvyns: "Duitsland heeft ongeveer 300 miljard euro aan perifere obligaties in de portefeuille, Frankrijk bijna evenveel. Het laatste wat men wil, is een nieuwe tsunami veroorzaken zoals twee jaar geleden. De banken moeten zich tevens voorbereiden op Bazel 3. Iedereen is nu de rekening aan het maken, het verbreden van het fonds Europees Stabiliteitsfonds of de emissie van euro-obligaties. Het fonds lijkt dan de beste keuze, want Duitsland kan dan de eigen obligaties blijven uitgeven, terwijl de andere landen via het fonds obligaties kunnen uitgeven."

Vincent Juvyns (ING IM): "De emissie van die Euro-obligaties is misschien toch niet zo'n goed idee. De zogenaamde Trichet-bonds worden wel eens vergeleken met de Brady-bonds die in de jaren 80 in Zuid-Amerika werden uitgegeven. Toen waren echter alle landen in de Zuid-Amerikaanse regio zwak, nu zijn er sommige sterke en andere zwak." Voor een haircut is het nog te vroeg, gezien de situatie in de banksector. Juvyns: "Duitsland heeft ongeveer 300 miljard euro aan perifere obligaties in de portefeuille, Frankrijk bijna evenveel. Het laatste wat men wil, is een nieuwe tsunami veroorzaken zoals twee jaar geleden. De banken moeten zich tevens voorbereiden op Bazel 3. Iedereen is nu de rekening aan het maken, het verbreden van het fonds Europees Stabiliteitsfonds of de emissie van euro-obligaties. Het fonds lijkt dan de beste keuze, want Duitsland kan dan de eigen obligaties blijven uitgeven, terwijl de andere landen via het fonds obligaties kunnen uitgeven."